Friday, 30 December 2011

Warna-warni Kehidupan...

Assalamualaikum,
Teman2ku sekalian,
Adakah anda semua dalam keadaan sihat walafiat?
Aku harap korg baek2 jerk an? hehe... =)
Aku terpanggil tok update blog nie setelah sekian lame ak membiarkannye kosong tanpa ada sebarang coretan yg baru...hehe.. maaf yea smua kerana membuat anda semua tertunggu-tunggu untuk membaca kandungan yang seterusnya didalam blogku ini.... ^_^!"
Seperti yang ak nyatakan diatas,
blog ini telah memanggilku utk meng"up-date" post yg baru bersempena Masa, Tarikh, Hari, dan Terutamanya Tahun Baru yang kita akan tempuhi pada Tahun "2012"....
begitu cepat masa berlalu pergi dan meninggalkan kita..."tup" "tup" sedar2...Tahun"2011"  sudah sampai di penghujungnya an?...
aku pasti banyak kenangan pahit dan manis yang korg semua lalui kan?
ha!... sbnrnye bkn korg jerk.. aku pown same... banyak kenangan pahit dan manis yang berlaku dalam Tahun "2011" ini... ak bukanlah nak cakap yang ak sorg jerk lalui semua nie.. sbb tue ak tanye korg dulu...hehe..
aku sebenarnye sedih... ase sedih yang teramat sangat ingin meninggalkan tahun yang penuh kenangan ini...
dalam tahun ni lar, aku mula mengenali  apa itu erti kehidupan yang sebenarnye, dalam tahun ini juga aku telah bertemu ngan org yg ak asekan sangat istemewa pernah hadir lam idop ak kehadirannya membawa seribu erti bagiku, ak akn sentiasa menjaga perhubungan kami berdua supaya ia berkekalan... aku lupakan segala syak wasangka dan aku tinggalkan smua yang negatif demi hbngn ini....moge kami berkekalan.. aminn...."tetttt"... haha da, berbunyi plak loceng.. menandakan cukup lar sampai disitu saja  pembuka bicara..... selain itu,...
dalam tahun ini juga aku telah kehilangan seorang ahli keluarga yang ku syg... pemergian beliau akan tetap kami ingt sampai bila2... mungkin sok lusa smpai ajal kita plak kan? sape yg tau..... hurmmm...
korg plak camne? maseh sedarkah kita  semua dibuai mimpi-mimpi yang ntah wujud atau tidak didalam diri kita? hahaha..... aku rasa lar kan... kita semua nie terlalu kejar sangat keduniaan... memang ta dinafikan bahawa kita perlu mengejar keduniaan.. tapi dalam masa yang same kita ta bole melupakan akhirat, bumi sudah hampir sampai di pengakhirannya(kiamat)... kita ta bole lupa pasal tue...kita kene ingat segala Amalan kita di dunia akan dihitung diakhirat kelak.... kalau baik amalan kita didunia maka ciri2 syurga suda menanti kita..tapi kalau amalan kita di dunia sering melakukan kejahatan dan sering melakukan maksiat...maka kita pikir lar bahawa seksaan neraka itu amatlah pedih sekali..... takde sape na masok neraka kan? so kita bertaubatlah dan wat amal ibadat banyak2... hehe.. aku nasihat nie tok diri aku sekali auw..(^_^)Y peace...

sama2 kita saling ingt-mengingati antara satu sama lain... ta salah kan? ^_^!"
Hari ini, bersempena dengan hari Jumaat, 30 disember 2011 merupakan hari yang penuh barakah... aku ingin menyatakan bahawa, semoga kita bersama2 dapat mengejar dan mencapai hajat kita dunia mahupun akhirat....semoga di tahun baru Ahad, 1 januari 2012 nanti yang bakal menjelang.. kita dapat mulakan hidup yang baru... tinggalkan pekara yang ta baek dan perbaiki segala kelemahan kita selama ini.... n semoga aku juga memperoleh ap yang dihajatkan oleh ak selama ini.. semoga aku sentiasa berjaya dan dapat penuhi impian serta apa jua perkara yang ak ingini dan aku hajatkan...amin, mudah2an kan? semoga Allah sentiasa memberkati hidup kita smua... amin.... ^_^!"
tetapi ingat jangan masok toilet pada jam 23.59 P.M (31/12/2011) kerana anda, akan keluar darinya pada tahun depan.... ngeww xD...
sekian saja coretan buruk di laman blog saya ini....
saya akhiri dengan Assalamualaikum w.b.r.k.t...

#Maaf silap andai terlanjur kata dari saya, sesungguhnya yang baik itu datangnye dari Allah s.w.t dan yg ta baek itu dtgnye dari kelemahan saya sendiri......... ^_^!"

Monday, 29 August 2011

HaRi RaYa YaNg BaKaL MeNjElAnG TiBe ^_^!"

Ahlan wassahlan.....^^
hurm...sry ...sry n sry sgt2 at smua sbb da lame giler ta update ini blog....
maklomlar busy sgt2 smpai ta smpat langsung na jenguk ini blog kepunyaanku...hehe =)
kpd frnd yg still follow my blog thanks sgt2 erk.....huhu^^
hurm, walaupown dlm keadaan busy melakukan persiapan untuk ary esok namun smpat gak ak mencoret sdkit perasaan gembira di halaman blog ini...^^..
berbalik pada tajuk itu smula the first thing that i want to say is....
selamat menyambut hari raya aidilfitri maaf zahir n batin at smua insan yg bergelar muslim n beragama islam...
dgn ini sye menyusun 10 jari tangan + 10 jari kaki, ingn memohon kemaafan salah silap slame nie yg ta dsngajakan....arap taon nie kite smua tiada mnympan sebarang dendam antara satu sama laen erk!...
walaupown baru2 nie pada tanggal 16 ramadhan ak baru kehilangan seorang anggota keluargaku iaitu my brother in-law beliau suda mnjadi sbhagian dari keluargaku....pemergiannye sgt memilukan mngkin juga ad hikmah dsbaleknye.., arwah telah meninggalkan anaknye yg masih kecil
seramai 5 org yg brumur lingkungan 2 bulan sehingga5 taon.... begitu berat tok ku memperkatakan betapa sebaknye melihat
anak2nye yg masih kecil dan sebahagian darinya masih tdk
memahami ap erti itu kehidupan.....namun kami yg masih idup
tdk bole berputus asa n perlu meredhakan pemergiannye
 serta perlu berjuang meneruskan khdupan sprti sedia kala..,
begitula yg telah isteri n anak2nye lakukan serta driku sndri...
ak sbgai bapa saudara kepada anak2 saudaraku itu...berasa
bertanggunjawab  sgt tok membimbing mreka mnjadi seorang
yg berguna dmasa akan dtg...smoga Allah mngurniakan
 kebahagiaan kpd mereka skeluarga...
Namun pd masa yg sama ak percaya pasti ad hikmah yg
sgt besar dsbalek smua ini yg Allah ingn kurniakan kpd mreka.........

al-fatihah tok arwah.....
mngkin itu saja yg dpt ak kongsikan pada smua....sekian...
ingtlah setiap yg idup pasti akan menemui kematian...^^
drpd Allah kita dtg kepadnye juga kta akn dkmbalikan...
so, renung2kanlar..

.


Monday, 6 June 2011

Hari2ku....

Hurm, sry kwn2 arynie lmbt skit update blog...
korg msty na tau sbb ap kan?
sebabnye  byk urusan yg perlu ak settlekan arynie.....perghh..kalo na ckp tired...mmg tired kowt..^^
bkn pew, walaupown skunk waktu cuti skola....namun, ak ta trlepas dari mnyiapkan omwork
almaklomlar budak form6 lar katekan...omwork msty ad...ngeww xD....
so ak wat lar sdkit2 demi sdikit..luak lar gak kan?
dari ak ta wat langsong....btw, cuti skola smakin hampir meninggalkan ak....
waktu cuti skola nie lar ak dpt bersama2 ngn family tok bermesra2an...
hak3^^....sbb ta lame agy ak da na masok ostel....nnty msty susa skit ak na bermesraan ngn diorg smua...so dwaktu cuti nie lar ak mngambil ksmpatan spenuhnya tok bersama family....huhu =P
k,lar korg ak ta bole na karang panjang2 sbbnye korg bace smula kat ats tue.... n sry sgt2  penerangan ak arynie ta brapa teratur skit....dtmbhnye ngah pening agy ngn omwork yg byk....hehe..=P
time kaseh  kat korg  smua sbb sudi m`bce sepatah dua kate yg ta seberapa yg sempat  ak coret kat blog nie.......muachhh..syg korg smua.....ngewww xD
Jom layan lagu nie sat..^^
Salam alaik^^

Sunday, 5 June 2011

Dota All-Stars...

Dota All-Stars
yg mnjadi kegilaan ramai^^
Ranking ak^^

Tgk tue kalo korg tau law game nie
korg pasti akn tau ap mean"Ultra KIll"
bkn senang tau na dpt camnie...ngeww xD

  1.  


Ini lar kenangan swaktu bermain ngn kawan2..^^
Tuskar

Nerubian Weaver(Ant)
antare hero2 yg ak slalu gunakan ddlm game^^
Venomancer(veno)




Slps korg nengok semua pic.2 nie korg pasti akn trtnye2 apakh sbnrnye name game nie kan?baiklah biar ak bagi pnerangan skit..
game nie bername "DOTA",kalo korg penah maen pasti korg tau namenye kan..tapi dsni ak gitau sbb berkmngkinan sstgh dari kite pasti kurang mngetahui tntang ini...sjrah mnybbkan ak trjebak dlm game nie ialah swaktu ak di ujung form 3 iaitu bersamaan taon 2008 kowt kalo ta silap ak then shinggalar 2011 iaitu skunk...mase yg agk lame gak lar...tapi ak maen ta slalu..

almaklomlar budak skola kan,haha..ak anye bermaen diwaktu cuti...
btw,ak na cite kat korg skit..game nie watkan kite ilang bosann kite akn lupe ap yg berlaku ngn dunia luar,alkisahnye:bermula taon 2010...ak jmpe ngn mmbe2 game yg agak rapat ngn ak...maen ngn diorg mmg best lar...bermula dari situ kami mnubuhkan Team kami sndri ddlm FB,kami mnyediakan satu ruangn group khas tok kami berkomunikasi tok invite game...antre mmbe2 yg slalu maen ngn ak ta laen ngn ta bukan adlah,mazz,am,kamal,nabil,apis,botak,wan,bob,fairuz,annur,amir,optimus,akim,acong,sosoi, n asctrada...sry kpd ssape yg ak lupe sebot...
walaupown ak tau korg ta bpe kenal ngn diorg smua..ak ttap na gitau gak..ak epy bile maen ngn diorg...diorg cam family ak...
ak betol2 aktif dlm game nie waktu abes "SPM" ak balon abes2san game nie....haha....siang ak jadi malam n malam ak jadi siang....
itu lar rutin harian ak...tapi naseb lar ad org yg trlalu "ISTEMEWA" bagi ak....beliau lar yg menasihati ak supaya berhnti dari bermaen game tue tapi beliau ta memkse ak.....cume beliau khuatir game tue bole mnjejaskan ksihatan ak..."syg gak dye kat ak"...ngeww xD
walaupapepown susah gak tok ak benti dari bermain game nie...tapi ak cube sedaya upaya tok berhnti secare pelahan2 ...kalo scare mngejot nnty ley mati lak...ekekekke xD.....btw,ak takan lupekan korg2 yg tlah ak mentionedkan tadi...ak ttap akn maen game nie walaupown ta seaktif dlu2...tambahan pulak ak da mule strt study smula..ak arap2 team epy yg kami tubuhkan nie takan musnah dsbbkan sdkit kesalahfahaman...huhuh ^_^!"
ak ase tue jerk yg ak dpt kongsikan ngn korg smua...walaupown ak gitau scare ringkas ak arap korg dpt paam ap yg ak na smpaikan...
lastly..thanks kat korg smua sbb sudi bace serba sdkit pnerangn ak yg ta seberapa nie....hehe=P
see u later^^....salam ..ngeww xD

Friday, 3 June 2011

Ak da ketinggalan zaman..

Assalamualaikum w.b.r.k..kpd smua insan yg b`gelar muslim...^^
Prtame skali,ak kat snie na gitau korg...ak maseh pening ngn blog nie agy sbrnyne...
almaklomlar frst time wat...
korg pown mule2 dlu cam ak gak en?
eley, tkna ngaku lak....ak caye korg pown dlu pown same cam ak en?
alar kalo ta na ngaku pown takpe.."IM ak pasnie"....ngeww xD
BTW...ak na ucap time kaseh ngat at "ABG YUNUS" ...
dsbbkan beliau yg mmberi smngt n dorongan kat ak , akhrnye dpt gak ak wat blog nie .....
tapi blog ak  tak lar seberapa n sesempurna cam blog korg smua...
maseh byk agy yg ak perlu pelajari...
kalo korg ad ap2 yg na share ngn ak silala...huhu=)
asenye itu saje kowt yg ak ley gitau wat waktu ini....
kalo ad ap2 silap silalah tego..
maklomla setiap manusia ta trlepas dari mlakukan kekhilafan...hehe=P
nice to noe abaout u all...
Thanks skali agy wat "ABG YUNUS" n wat smua ^^
Daaa....u all^^